Høydepunkter

Høydepunkter i karrieren

1972. Europatoppen nr 1 People in Motion. SAFT
Vi gikk som første norske gruppe til topps på Europatoppen med Ove Thue-komposisjon ”People in Motion” Den gikk også til topps på VG-listen og ble utgitt nesten over hele verden, bl a. på to selskaper  i USA. Det kom enormt med folk på konsertene våre, det ble ofte svartebørs på billetter og vi var en tid Norges største pop-stjerner.
I de senere år har den vært med i 4 norske spillefilmer og i Lotto-reklame på TV.

1973: Spelemannsprisen Årets Gruppe
Jeg fikk spelemannsprisen med gruppen Saft for albumet ” Stev, Sull og Rock og Rull”  en plate der vi samarbeidet med Norges fremste folkemusikk-ambassadør Sigbjørn Bernhoft Osa, et samarbeid som var grense-sprengende og kontroversielt, som da vi skulle avslutte TV-programmet med å spille sammen med Osa, som også fikk juryens hederspris, ble vi nektet å spille sammen av NRKs musikksjef Egil Mohn Iversen, med følgende begrunnelse “Dette skal vi ikke ha noe av i NRK, for dette er å drive hor mot folkemusikken”. Osa, som hadde statslønn, skrev brev til departementet for å undersøke om han  ville miste sin statslønn hvis han samarbeidet med et langhåret rockeband.

1976: Norsktoppen nr 1.
Etter å ha hatt mange 4 og 3 plasser med gruppen Brødrene Thues Danseensemble gikk vi endelig til topps med min komposisjon ” Vi To” fra lpen ”Brødrene Thue” som kom ut i 75

1980, 1985: Ble kåret til Æres blåruss og Æres Rødruss med noen års mellomrom

1995 Tidenes Cupfinale-show
Stod for hele arrangementet da det som uten tvil er tidenes Cupfinale-Show fant sted i Oslo Spectrum høsten 1995. Det helt utrolige at både Brann og Sandviken spilte finale på Ullevaal, gjør dette Cupfinaleshowet uslåelig.

Bare tenk deg stemningen da Sandviken-jentene, som spilte på lørdagen, og som for aller første gang greide å slå Trondhjemsørn, da kaptein Gro Espeseth klinket ballen i vinkelen, …kom inn på scenen…nydusjet, pyntet til tonene av We are the Champions, fremført av nybakte Europamestre i Brassband musikk: Krohnengen BrassBand med dirigent Kjell Seim …..

1999: Byen e Bergen og Laget e Brann
En sammensatt jury av kultur-folk kåret Ove Thue-komposisjon Heia Brann til den desidert beste Brann-sang som er laget

2011: Ragnarock-trollet
Saft/Osa samarbeidet ble honorert med Hedersprisen da den nye Ragnarock prisen ble delt ut under Folkelarm i 2011. Prisen blir delt ut til artister som har utmerket seg med samarbeid på tvers av musikalske grenser, altså i ånden etter Ragnarock.

Share Button