
En tid for kjærlighet (2016)
Kjøp Ove Thues nye album “En tid for kjærlighet” i nettbutikken!
Sist Ove Thue kom med et solo-album som ikke inneholdt sanger om Brann, var i 1980 med «Tekst og Musikk: Ove Thue». På dette nye albumet har Thue laget samtlige melodier og 12 av 14 tekster, samt samarbeidet diskret med Schubert og The Mamas & the Papas.
Gjennom hele albumet har han også samarbeidet med sine to faste musikere, Per Bolstad og Elisabeth Vannebo, som også har skrevet flotte arrangementer for messingblåsere. Frank Jacobsen på trommer og Jan Kåre Hystad på saksofon medvirker også.
Ove Thue og Saft fikk på 1970-tallet æren for å ha skapt en ny genre i rocken, nemlig vise-rock, noe kjente låter som Fjøsvise, All the time, Søv du og Flåmsbanevisen er strålende eksempler på. Thue nøler ikke med å karakterisere sitt nye album som vise-rock. Arbeidstittelen på albumet var fra starten «Viserock mot bombesjokk», men ble til slutt forandret til: «En tid for Kjærlighet».
På albumet har Thue samarbeidet med Gunnar Staalesen, og satt melodi til Staalesens tekst om Varg Veum. Sommerfugl, En vise, og Bestemor i Flåm, er kjent fra konserter og live-fremføringer, men aldri før innspilt. Andre låter som: Kjedebrev, og Ka presten sa, har aldri tidligere vært fremført eller offentliggjort, men vil få sin urfremføring under platesleppet på Nøsteboden 3. november.
Albumet inneholder noen av Ove Thues favorittsanger som En vise, Påskevalsen og Bestemor i Flåm, som han sjelden klarer å fremføre uten å få en tåre i øyekroken. Ikke rart at Rune Larsen falt for denne sangen og laget en video til urfremføringen i det sårt savnede programmet: Absolutt Norsk.
Som en kuriositet har Thue tatt med en ny versjon av den kjente Fagre Stryn, komponert av Per Bolstads oldefar med samme navn. Per har lenge hatt en drøm om å lage sin egen versjon av melodien, som betyr svært mye for ham.
I tillegg til Fagre Stryn har tre låter på albumet tilknytning til Sogn og Fjordane: Bestemor i Flåm, Tenk å få ligge på et svaberg (ved verdens vakreste fjord), og visen om et par ungkarssko fra Undredal, som også fremføres på sognamaol. Thue har navnet sitt fra gården Thue, like ved Balestrand. og har litt av hjertet sitt i ville, vakre Sogn.